tisdag 27 oktober 2009

ett torp i advent

Så, det verkar på kommentarerna som om det blir en torpardag i December! Åh, så roligt! (Jag arbetar även på att få till en träff i Stockholm för er utmanare som har närmare dit... )

Hemma hos mig är förslaget söndag den 6 december (Det är den enda söndagen jag har) - andra advent. Man är välkommen från klockan 11 (Jag kan hämta med bil från pendelstation Norsesund. Om man har egen bil kommer en vägbeskrivning när det börjar närma sig.)

Jag bjuder på en enkel lunch, mysig brasa och torpmiljö.

Min sambo jobbar denna dag, och kommer hem i det närmaste utpumpad framåt sextiden, och jag vill därför inte lova middag och sen kväll, utan vi kanske avrundar framåt sex halv sju? Vad tror ni om detta?

måndag 26 oktober 2009

Fjädern är hooked

Solfjäder gjorde mig just alldeles lycklig genom att skriva så här i Ravelry-gruppens forum:

"Vet ni, jag tror jag kommer bli “hooked” på att sticka spets-sjalar fast i lite tjockare garn. Får verkligen tänka utanför lådan så att säga. Och det finns ju så mycket fina garner ute på nätet. Ska ta och köpa mig Knit-pro-stickor också!"

Det var precis sådan här sorts inspiration jag hoppades att fler skulle få genom att våga sig över någon tröskel eller genom att kasta sig ut i något okänt! Er inspiration värmer mig från insidan och ger mig sådan energi att måndagströttheten plötsligt kändes som bortflugen! Tack för att ni delar med er!

måndagslängtan

"Usch" vad ni inspireras och lockar idag! Jag vill inte alls sitta på jobbet! Jag vill hem och sticka höstfina muddar eller åtminstone packa garn så att jag kan få sticka muddar när allt är uppackat igen...

en liten fundering...


Utropet "let's STICK together..." fastnade i mig och en liten idé började gro. Men det är en väldigt orättvis idé och jag funderar därför på om den är bra alls. Ni får hjälpa mig!

Jag vet ju att många SYTYCK-stickerskor bor i närheten av Göteborg och Västkusten, men samtidigt att många inte gör det. Nu flyttar jag till världens mysigaste torp på lördag, och tänker försöka komma lite i ordning under november månad...

Skulle alltför många bli ledsna över att de bor för långt bort om jag bjuder in till en SYTYCK-advents-stick-eftermiddag i torpet (som ligger mellan Alingsås och Göteborg) i december? ALLA utmanade är förstås i så fall välkomna, och det kanske är tur att ALLA inte kan komma (så stort är inte torpet)... Men är det bara elakt mot de som inte kan?
Eller kan vi göra en lista över var folk bor och utropa en SYTYCK-söndag i december då fler kan försöka träffas och "STICK together" på fler håll?

Lämna en kommentar och säg om det här är en bra, dålilg, bara självisk eller galen idé? Och om du skulle vilja komma på nåt sånt förstås?!

PS: Det är torpet på bilden som bjuder in, men torpet kommer se lite mindre somrigt ut i decemberskrud.

söndag 25 oktober 2009

Let's STICK together

Jag är tillbaka i lägenheten, men drömmer mig gärna tillbaka till mitt nymålade/ nytapetserade vardagsrum i torpet. Här hemma har Willow Fairy upptäckt att vi alla tillhör en kulturrevolution! Och jag älskar hennes slutord:
"Let's STICK together and be allright"

torsdag 22 oktober 2009

Claras vantar


Har ni sett att Clara har fifflat ihop jättefina halvvantar i silkealpacka, med en fläta på?
Har ni sett att hon även fifflat ihop mönster till dem så att alla kan göra lika fina halvvantar?
Heja Clara!

tisdag 20 oktober 2009

Morotspriset...

...är disco-inspirerat, men nedtonat till svart och glitter.
Very Cabaret!
Sillen får två härvor svartglittrande LÖK!


Tack till Deisy Design för priset!

SILLEN VANN!

Som ni har sett vann Sillen morotstävlingen.
I morse strejkade kameran, så jag kan inte avslöja priset förrän jag kommer hem. Men tills dess kanske Sillen kan maila mig sin postadress, så att paketet kan komma fram. Gör du inte det tar jag reda på var du arbetar, skriver vad priset är på en checkliknande pappskiva stor som en dörr, och behandlar dig som en vinnare i postkodlotteriet (läs: Letar reda på dig med videokamera och hurrar och tjoar när jag hittar dig!).

Ida vann av mina "ursprungliga" finalister, så jag bestämde mig just för att du inte behöver ge mig något tillbaka i det garnbyte vi höll på att ordna mellan oss. En härva röd Hedängens ull är nu din utan förbehåll!

måndag 19 oktober 2009

pas de bourré!


Kolla Mias UNDERBARA balett-inlägg!

skojig bieffekt

Blev just uppmärksammad på att den här utmaningen har bättrat på besöksstatistiken i flera av bloggarna väsentligt! Det gör mig lite extra glad!

För övrigt bloggade jag just själv lite, både dans/ stickning och söt vovve i ett och samma inlägg!
Jag råkade sätta fel sluttid på morotstävlingen (verkar vara fel tidsinställning någonstans), så ni får nästan hela natten på er att rösta. Passar bra, så kan jag presentera vinnare imorgon.

Balettskor i olika storlek...

Efva visar upp sitt balettmönster i två olika storlekar - lovikka å ena sidan och merino silke å den andra. Vilken fantastisk illustration det här fotot blev!

söndag 18 oktober 2009

extra finalist!

Det här går ju inte!
Tre av tre kommentarer vill rösta på "den som inte kom med"...
Nu måste jag faktiskt lägga till en fjärde finalist ändå, för Sillens inlägg är också Fantastiskt!
Sillen blir extrafinalist nummer fyra med Det Här Inlägget.

Brasklapp:
Jag hade i förväg satt upp några "inläggskategorier" för att försöka välja tre väldigt olika inlägg. Sillens hamnade i en egen kategori och... blev därför "fjärde".

VÄNLIGEN RÖSTA OM!

morotsfinalister

Det här blev inte enkelt alls! Kanske tack vare moroten har helgen givit många skratt och imponerade "Ohhhh!" framför bloggarna! Men jag har valt tre... även om jag var mycket nära att kompromissa till fyra... eller fem... eller fler!

Men de TRE finalisterna är

EvaL8 - som först stickade morötter (!) och sedan visar varför hennes blog heter Tålamodspåsen i inlägget direkt efter. Dessa två inlägg kombinerat (båda inom morots-tävlingstiden) - är ert första alternativ att rösta på!

Emelie - som bjuder på humor, historielektion och en beskrivning av hur hennes utmaning landat både hos och i henne! - är ert andra alternativ att rösta på!

Ida - som "kommit in på koreografutbildningen" och dessutom visar upp hur hon tillgodogjort sig poäng i massor av dansstilar! - är ert tredje alternativ att rösta på!

Sedan var det MÅNGA som kvalar in på fjärde plats! Petra stickar tango med ros i munnen. Sillen har skrivit ett stickrelaterat inlägg helt uppbyggt av låttitlar (med länkar till videos och musik!). Okej då visar vad man står ut med för att få fortsätta dansa disco. Tant Kofta har stickat Broadway - bokstavligt talat. Jag har lyssnat på Deidres Samba, tittat på animerat garn, läst om upprepade försök och lyckliga utmanade som har kommit över den där tröskeln och som njuuuter av nya upplevelser!

fredag 16 oktober 2009

MOROT!

Jag älskar buzzandet och surrandet i bloggarna, som liksom brummar av all stickinspiration som snurrar runt där ute...
Dock har de första nystana börjat trassla sig, de första misslyckandena har repats upp och de första svordomarna har uttalats. Därför kommer en MOROT!

BÄSTA UTMANINGSINLÄGGET som publiceras under helgen - imorgon LÖRDAG ELLER SÖNDAG - vinner ett pris!
Jag väljer ut TRE FINALISTER på söndag kväll vid kl 20.00 och lägger upp en miniomröstning i högerkanten.

Ni röstar under måndagen (De tre då nominerade får INTE rösta!) och vinnaren koras på måndag kväll kl 20!

Priset är naturligtvis stickningsrelaterat, och kommer att ge en försmak av guldregnet av fantastiska priser som följer under utmaningens gång!

citerar TV-trailern

"Dans 'på riktigt' när världseliten gör upp - i VM i tiodans! På lördag, i tvåan!"
Dagens Knitting Daily borde vara något för de som dansar Folkdans... Alltihop handlar om flätor! Med boktips.

torsdag 15 oktober 2009

Om man ska tro Ravelry-gruppens forumtrådar så är ballerinorna mest pratsamma...

återkomst

Jag har varit en dålig blogmamma ett par dagar, då jag helt enkelt inte haft tillräckligt med sammanhängande hjärnsubstans kvar i slutet av dagarna för att faktiskt formulera mig. Det har varit intensivt med jobb, flyttpackning och besök, men varje dag har avslutats med en leende tur genom era bloggar!

Jag log väldeliga åt Stickagårju-s Manifest! Formulerat i negationer som sig bör! För att läsa hela får ni gå och läsa hos henne, men jag älskade sättet utmaningen tas om hand till att inte bara bli utmanande - utan även glamorös!

Inte EN stickning som påbörjas nu och avslutas vid nyår. Snarare ett tema som ska utvecklas(...)
Inte en olle eller en halsduk som det brukar utan något jag kan fira nyår i (...)
Inte mönsterstickat med två färger på rundsticka utan besvärligare än så(...)
Jag tar inte itu med allt nytt på en gång (som jag brukar) utan börjar med pulsvärmare för att utforska mönster och material, och räknar med att det ska sluta med något större som ger feststämning. Så skönt det vore att på nyårsafton skåla ut SYTYCK och skåla in det nya året utan att frysa men ändå känna mig så tjusig som vore jag på Broadway!


Visst är det bra!?
Clara har lärt sig nysta nystan med Två Ändar precis som i hennes TvåÄndsstickning! Och så har hon en ny garnhylla! Jag längtar så efter att inreda mitt garnskåp igen efter att ha sett hennes prydliga högar.
Lena berättar inte bara om sin stickning, utan varvar med vintips!
En av de koreografutmanade visade upp den här provlappen:

Rowan och Noro dansar kind mot kind!
Signe dansar sexig latin med Bohusstickning! Jag tycker det är en ljuvlig idé och vill göra en själv!
Och ger man Stickfrossa utmaningen att dansa Bollywood, så gör hon det i Entrelac! Baklänges! Med egenspunnet garn!

Eva har lagt ut en stillbillds-tutorial över Miss Marple-stickning! Tack, och varsågoda!
Och har ni sett babyoverallen Lea har gett sig på att göra!?
Solfjäder stickar spetsmönster i Lovikka!
Sedan kan man ju inte annat än jubla över hur the Willow Fairy visar sin utmaning i filmklipp!

Apropå filmklipp är ni många som visar upp er musikaliska och dansanta inspiration i musikvideos och dansfilm! Det är ljuvligt! Flera har även möblerat om hela sina bloggar med en ny titelbild inspirerad av utmaningsstilarna! Titta in hos exempelvis Mia, Okej då eller Stickat&virkat!

Och alla ni andra, som till och med tackar mig för att ni vågar nya saker! Jag må ha knuffat lite, men det är fortfarande Ni som vågar, Ni som inspirerar varandra och Ni som är så fabulöst fantastiska allihopa!
Fabulötastiska!

onsdag 14 oktober 2009

Tjuvar!


Har varit bortrest på jobb under gårdagen, men är nu tillbaka. Dock på jobbet, så jag har inte riktigt möjlighet att citera och tipsa om och visa er hur inspirerad och förundrad jag är över er alla! Det är helt ljuvligt!

Men jag måste uppmärksamma inbrottet på Marias Garn som allas vår discodansande Maria råkade ut för! Nedrans skittjuvar som tar hårt förvärvade GARN-pengar! Jag är glad att du är okej Maria, och jag hoppas de åker fast, och tvingas Äta Otvättad Ull för sina synder!

Stor kram till dig! Och jag kommer så klart och stödshoppar hos dig nästa gång jag är i Hufvudstaden!

söndag 11 oktober 2009

nostalgi

Måste bara hänvisa er till Janettes blog där hon bjuder på en underbar nostalgitripp i disco-takt! Fame! Leroy!

Åh, vad häftigt att ni är igång med era utmaningar! Jag ska läsa bloggar hela kvällen imorgon också och se hur det är att prova på nya saker!

NU KÖR VI!


Alla stilar! Allihopa! Let's dance!

lördag 10 oktober 2009

prima ballerina

Mia har möblerat om hela bloggen inför sin utmaning med en ny balettinspirerad titelbild! Och så både laddar hon hem och ritar diagram över balettmönster!

Bred Väg

Tant Koftas Broadway-inspirations-bilder är verkligen inspirerande! Klicka iväg och titta allihopa!

Visste ni förresten att Broadway är Manhattans äldsta väg? Det var genvägen över ön innan en endaste byggnad stod på den. Så när man lade ut New Yorks strikta rutnät, så fick Broadway bryta igenom det på snedden så där, för man kan inte bygga för de vägar som folk förväntar sig kunna gå. Man kan bara utmana deras föreställningar om vad de ska möta...

Precis som på OS:..

Det är ganska tydligt vilka två linjer som finns ang. invigningen.
Dels förstår många att det är lite känslomässigt att få vara den som "pangar igång alltihop", samtidigt som jag har full förståelse för och gillar att många är ivriga att börja... Så jag gör så här:

Precis som på OS börjar tävlingarna på invigningsdagen, före själva invigningsceremonin. Så ni får förstås börja 18.23 som det är sagt, men jag firar starten på The Grand Show här i bloggen med startskott och hejarop lite senare under kvällen!

Jag längtar också...
Vänner! Jag har... bekymrande nyheter!
Jag får besök imorgon och besöket har bokat restaurangbord åt oss till klockan 18.30 imorgon kväll... Så hur gör jag?

Det innebär att jag inte kommer att kunna lägga ut det sprakande startskottet vid rätt tidpunkt imorgon! Så min fråga är: Ska jag...
1. ...låta er sköta startskottet själva och lita på att ni har koll på klockan, för att sedan rapportera om hur det gick senare?
2. ...skjuta upp startskottet till 21.00 och göra en stor "officiell öppning" här i bloggen då?
3. ...tidigarelägga startskottet och sedan åka hemifrån och hoppas att ni stickar till stickorna glöder medan jag äter restaurangmiddag?

Rösta på hur jag ska göra i kommentarer här är ni snälla!

dans-VM

Inspiration för er alla visas i SVT2 i afton kl. 19.30!
Dans-VM går av stapeln i Växjö!

grundkurs

E-zignz erbjuder just nu en grundkurs i vals - både dans och stickning - i sin blog! Kul idé att ställa dem mot varann på det här viset tycker jag!

Märta Stina

Pysseltrollet har börjat hennes valsande med att lära sig mer om Märta Stina Abrahamsdotter - Ångermanlands kanske mest kända slöjderska. Hon har läst en massa om Märta Stinas stickning och fälltäcken, och visar ett Märta Stina-hjärta i bloggen! Det enda jag fick lära mig i syslöjden när jag gick i skolan (som ligger närmast granne med Västernorrlands Länsmuseum) var om hennes broderier! Kanske för att hennes speciella sätt att fästa trådarna i sticket var för svårt för ett gäng fjärdeklassare? Hur som helst blev jag alldeles glad av att se Pysseltrollet hylla Märta Stina med lite särskilda studier!
Här sitter jag och går igenom de åtta bloginlägg som skrivits under morgonen, och leendet sitter klistrat mellan öronen efter bara några rader! Hör här:


"...Och så har jag känt en bubblande lycklig känsla av att utvecklas lite på min kant och en längtan efter att utvecklas mer; kan jag inte få en till utmaning? Lyllos dem som får dansa balett, trots det jag skrev om sjalar förut. Eller folkdans...eller..."
- Handarbetskorgen

fredag 9 oktober 2009

andas

Råkar man missa startskottet på söndagkväll så får man väl sticka ikapp? Vi håller på till nyår hörni, så ta ett djupt andetag!
Jag läser bloggar och behöver förklara två saker:
- Det är upp till Dig att tolka Din utmaning, så att den blir Din. Inga regler är skrivna i sten!
- Startskottet handlar om att få en ny skjuts i bloggarna, precis som för en vecka sedan när utmaningarna kom. För att jag tror att så mycket stickinspiration som då snurrar runt måste smitta av sig i en massa goda effekter i stort och smått, som ringar på vattnet. Du blir alltså inte diskad för att du startar senare. Du kanske snarare kan surfa på inspirationsvågen.

Jag kommer dock att sitta här på söndag kväll och kicka igång THE GRAND SHOW på bloggen, med pompa och ståt!

pop&lock

Har ni sett Tålamodspåsens pop&lock-logga-bild! SÅ klockren!

Dagens Knitting Daily

Handlar om Faux Isle: A Great Colorwork Technique
Något för Broadway-dansare alltså!

Evas höfter...

...vickar nu i äkta Bollywood style! Kolla! Hon lär sig danssteg! (Stickar med nytt grepp alltså...)

om hur design föds

Ibland förstår du, så möts en Kreativ Människa och en Idé, och de blir kära och älskar varandra väldigt väldigt mycket. I ett ögonblick som kallas Inspiration förenas Kreativiteten och Idén och Idén landar inuti den Kreativa Människan. Från och med den stunden är den Kreativa Människan något som kallas "Designer". Idén ligger inne i Designern och växer, och efter en tid är den färdig - och ut kommer en Design!


So You Think you Can Knit verkar ha ägnat sig åt något som liknar provrörsbefruktning, genom att lägga till lite Utmaning till Inspirationen, och det funkar!

En av de utmanade i Koreografi har nu avslöjat vad Designen kommer att bli! (En del vill ju hålla det hemligt, så att den kommer ut som en överraskning, medan andra väljer att ta reda på det i förväg så att omvärlden är beredd när Designen väl kommer ut...)

Det gjorde mig nästan darrhänt när jag skrev koreografi-utmaningar - Tanken på att min lilla knuff skulle kunna vara med och skapa Ny Design! Detta mirakel! Och nu är det verklighet!
Det är en häftig tanke att utmaningen kommer att innebära Ny Design som vi alla kan ha glädje av framöver! Och jag är helt fantastiskt lycklig över att ni som fått koreografi-utmaningen tagit den till er på sådana kreativa sätt!

Ni är fantastiska allihopa!

torsdag 8 oktober 2009

museer

Herregud vad inspirerat imponerad jag blir av er alla!

Hittills har minst två till och med tagit kontakt med museer för att hitta rätt källor för sina valser. Miniräknare, nya anteckningsböcker, provlappar och alla möjliga förberedelser i bloggarna!
"Hon som stickar " har lagt ut en film på sina stickande händer! Vi verkar ha liknande grepp... Dessutom efterlyser hon en Stickfest i Norr, då hon avundas oss västkuststickerskor och vår fest på Grötö.

Och för att underlätta för fler traditionsstickerskor (valsande dansöser) delar jag här med mig av en länk till Kulturnätets sammanställning av Sveriges museer, ifall det finns fler ni vill ta kontakt med.

dagens dansreferens

Sillen beskriver sin disco-utmaning och får mig att hosta fram ett gapskratt (Jag är hemma sjuk med trasig hals).

"Sicken bra utmaning för mig. För i detta hem dansar det inte runt många effektgarner. Päls och paljettgarner har aldrig kommit över tröskeln.
Det ser mer ut så här att jag sitter och trycker i ena hörnet av dansgolvet och effektgarnerna sitter i andra hörnet och ingen bjuder upp vare sig det är damernas eller herrarnas. Ibland kollar jag lite dömande på dessa garner och ser direkt killen med de där tokfula vita loaferserna med vita tubsockar i och inte nog med det så har han en syrenfärgad kostym bestående av en dubbelknäppt midjekort kavaj med extrema axelvaddar och förkorta chinos.
Men nu ska jag göra tvärt emot vad jag brukar, jag ska bjuda upp honom. Reclaima 80talet på mitt sätt. Effektgarnerna och jag ska bli danspartners. Det känns som en mkt rolig utmaning!"

Ni utmaningsbloggare står för en stor del av mitt tillfrisknande tack vare alla leenden ni bjuder på. Tack!

fler gåvor!

I och med att jag bad om en anmälningsavgift, och i och med att jag aldrig hade kunnat drömma om hur stort det här skulle bli, fanns det aldrig en tanke på att jag skulle be om spons för någonting...
Sedan erbjöd sig först Deisy Design, som jag redan berättat om. Sedan fick jag Knit Aid-kittet att dela ut som pris från Adelheid.
Nu fick jag just ett mail från

som erbjuder en härva egenfärgat sockgarn som pris till en av er utmanade stickerskor.

Jag tycker det är helt fantastiskt! Det blir en del extra att packa inför flytten - för att sedan skicka ut över landet (och ev grannländer), men det är det ju värt! Oh så blev jag shoppingsugen på Nyanseras hemsida också... mumma...

onsdag 7 oktober 2009

workshopformat

Stickfest i Väst har lagt ut alla workshops inför nästa SiV på hemsidan... Och titta vad som händer på lördagseftermiddagen! Jag ska hålla So You Think You Can Knit i WORKSHOP-form! Jag har klurat en del på formatet och jag tror det kan bli jätteskoj! Men mer än så avslöjar jag inte...

ett sponspris

Adelheid har redan avslöjat (om än på finska) vad hon skickade till mig som sponspris! Jag hade nog tänkt hålla på det lite, men några av er har redan sett det, så här kommer det:

En av er kommer att vinna Adelheids egendesignade
KNIT AID KIT!

Är det inte en LJUVLIG idé, så säg! Det här fina kitet ligger här hemma hos mig, och kommer så småningom att tillhöra en av er. Innehåll: Garn, stickor och choklad! (Vinnaren får avslöjas vilka sorter och hur mycket!)

ravelryfavoriter

Just nu ler jag åt att följa er på Ravelry, där stickerskor plötsligt börjat favorisera nya sorters projekt, lägga utmanande mönster på kö, och samla på sig inspiration från nya håll! Det är underbart!

TACK igen alla som hoppat på det här påhittet, och för det underbara sätt ni gör det på!

förberedelseprylar

Skrattade till när jag kikade på hur "Varva ned" förbereder sig för att dansa Latin!

alla lika - alla olika

I Knitting Daily härom veckan fanns en bild på hela deras redaktions sticktekniker. Olika stickerskor, olika grepp, samma hantverk! Visst är det fantastiskt!
Som en liten extra grej, kan ni kanske fotografera era händer (eller få någon annan att hålla kameran) när ni stickar, så gör vi ett eget "alla lika - alla olika"- kollage!

Vänta, vad sa du? Prenumererar du inte på Knitting Daily ännu? Det skulle jag vilja tipsa om i så fall! Det är Interweave's stick-nyhetsbrev som kommer i mailen! Specialerbjudanden på magasin och mönster, artiklar, tips, länkar och inspiration - helt gratis!

tisdag 6 oktober 2009

nätvibbar?

Cablegal har lagt upp era bloggar i netvibes i stället för Google Reader eller Bloglines... Det ser också fiffigt ut!

om väntan, tålamod och tillsammans

Kära stickerskor! Lugna eder! (Nej, inte du där med provlappen, eller du med boken, du är rätt ute!) Låt mig förklara!

Tanken med det här äventyret var att vi var flera som provade något nytt - samtidigt. Så att vi kan ge och få inspiration till varandra. Har ni sett hur det har funkat över förväntan den här veckan hittills? Det riktigt Surrar om era stickbloggar!


Men det finns en baktanke med Hollywood Week, som inte bara handlar om förberedelser! Det handlar om att det här inte är ett race mot en mållinje - Det handlar inte om att bli färdig! Man kan sticka en ärm på tre månader om man tycker det är en utmaning... Det handlar om att dela med sig av sin resa genom nya stickäventyr. Så snälla, låt de som fortfarande funderar komma ikapp! Låt oss starta Tillsammans på söndag kväll!

Då får vi ju ytterligare en sådan här UNDERBAR vecka, med nytt surr, nytt utbyte och en ny inspirationsrush genom bloggarna.

En utmanad stickerska kontaktade mig ikväll och kände sig stressad över att någon hade "tjuvstartat", "snart var färdig"... Och jag är helt fantastisk GLAD över att ni har svårt att hålla er! Det betyder ju att skapariver och inspiration svämmar över, men snälla vänta tills showen börjar på söndag kväll!

Det gör startskottet så mycket mer sprakande!

(Och som en parentes: Om ni har bloggat klart om utmaningen i oktober... Hur många röster får ni då i december? Kliv lite på bromsen, och utnyttja tiden nu i veckan till att planera, kanske inte bara ditt projekt, men också ditt oslagbara bloggande?)

filmtajm

Tja, Bollywood är ju inte bara en dansstil utan en filmgenre också! Så tack vara Evas förberedelser kan jag stolt presentera ytterligare Bollywood-film!

Ribbstickning i Miss Marple-grepp!

Nytt grepp för avigamaskor!

Baklängesstickning!

Avigt för vänsterhänta - eller baklänges om ni vill!

Och så faktisk BOLLYWOOD!

opml om ni vill...

Då ska vi se - Jag skickade en opml-fil. Sedan dess har ett par bytt blogadress (Det ska vara rätt i högerkanten nu, men en saknas hur jag än räknar och kollar av. Vem är du vi inte ser!? Jag ska kontrollräkna igen strax.), en del blev dubbelt i filen och någon saknas. Men den är ändå en stor hjälp.

Om du importerar denna fil in i bloglines eller reader skapar du alltså en prenumeration på alla de bloggar som finns länkade i denna fil - i stället för att behöva lägga upp, eller klicka in dig på, varje blog en i taget. Jag använder inte google reader för sådant här själv, men det fungerar nästa likadant. I bloglines gör du så här:

1. Skapa dig en användare på www.bloglines.com och logga in på denna
Se till att filen jag mailade dig finns sparad någonstans på din dator.
2. Någonstans långt ner till vänster på sidan finns nu en länk som heter "import subscriptions" - klicka på den.
3. Du ombeds nu hitta en subscription någonstans på din dator - leta reda på filen jag skickade. (export.opml)
4. Du ska nu ha en blogroll (lista med bloggar som visar när någon uppdaterat) med nästan alla utmaningsbloggar.

Nu tar vi ändringarna.
a. ) Stickerskan Sme-ja finns två gånger i opml-filen, då jag hade lite trassel att få hennes rss att funka, så jag gjorde två. Du kan klicka edit längst upp i listan och ta bort den som blivit dubblett.
b. ) Hjälpstickan vill förstås hellre att vi följer hennes personliga blog än Hjälpstickan-sidan. Ta bort Hjälpstickan på samma sätt som dubbletten ovan. Klicka sedan på "add". Ett nytt fönster öppnas i sidans högra halva. Där skriver du in www.fantastick.se. Strunta i alla alternativ för prenumerationen om du vill och klicka på "subscribe" längst ned. Nu har du lagt till den i listan.
c. ) På samma sätt behöver du ta bort adelheid, som fått med fel adress. Bloggen du vill prenumerera på heter www.adelheidin.vuodatus.net och inget annat.
d. ) På något vis ramlade Tålamodspåsen och Ullfull bort ur filen, och Sillen var inte med i gänget ännu, så de får ni lägga till också...

Det här är tänkt som en SERVICE till de som VILL använda det här sättet att bevaka bloggar, men, kära ni, det är helt frivilligt!

imponerad

Jag sitter och försöker välja "citat" ur era bloggar för att på något sätt kunna förmedla hur upplyftande fantastiska era inlägg sedan jag delade ut utmaningarna har varit, men det är ju omöjligt! Jag är så Innerligt Imponerad! Ni har ju på många sätt givit mig mandat att bestämma över er stickning, även om det samtidigt är mycket upp till er vad ni gör av det, och ni gör hela grejen så Fantastisk! Jag är så inspirerad att jag... Jag vet inte vad jag gör, men jag går omkring med ett brett leende på läpparna hela dagarna! Ni anar inte vilken energi ert engagemang i mitt påhitt ger!

Så, tills jag hunnit smälta de senaste två dagarna vill jag bara visa upp vad PullanPallenPös egentligen inte skriver om, utan bara råkar visa upp i ett foto tillsammans med en söt katt... Kolla anteckningsboken!

Visa jättegärna upp hur ni jobbar med utmaningen! Titta bara hur stolt Petra visar upp sina (första!) provlappar! Nu vill ju jag också sticka provlappar...

More Bollywood

Bollywood skulle nog jag själv ha svårast för, och jag vill kanske just därför ge lite extra stöd här. Jag vill bara försäkra mig om att alla hittat till knittinghelp.com?
Där listas stickningens grunder, ökningar, minskningar, uppläggningar, avmaskningar och annat i både "vårt" grepp och i Miss Marples engelska och lite bakvända grepp - med instruktionsvideos på ALLT!

måndag 5 oktober 2009

Pop. And. Lock.

Och om man klickar på det här inlägget får man se Garnstudios instruktionsfilm för DOMINOSTICKNING.

(Tack "StitchOrDie")

BOLLYWOODfilm!

Det är filmtajm! För jag hittade yarnharlot (Stephanie McPhee) på youtube! Hon kallar det för Irish Cottage Knitting, och visst blir man sugen på att kunna det här?

Och med kortare stickor ser samma teknik ut så här:

71. Sjua. Etta.

Vi får en eftersläntrare i gänget, då Cilla faktiskt hann anmäla sig den 30 september, men medan jag inte hade nät i Uddevalla och därför hade stängt audition. Hon får förstås dispens och utmanas... snarast. Jag hann inte ikväll Cilla... förlåt.

Därmed är vi SJUTTIOEN utmanade stickerskor!

ravelrytips och ledig kväll

Jag måste bara säga TACK för alla LJUVLIGA reaktioner på alla bloggar och i min mail! Jag har levt på er energi hela dagen idag, och den räcker nog hela veckan! TACK!

Ni har väl upptäckt att utmaningen har en egen grupp på Ravelry också? Länk finns i högermenyn. Jag heter visalisa även på Ravelry, och de av er som ännu inte är medlemmar på Ravelry kan jag inte göra annat för än att ge er rådet att gå med! Det är en skattkista lik ingen annan på nätet! Vill ni ha hjälp att ta er in på Ravelry med alla dess funktioner, så skicka mig ett mail så kan jag lotsa er lite...

I denna ravelrygrupp har det redan bildats en forumtråd för utmanade i balett och i tango! Jag tycker det var ett fantastiskt initiativ, särskilt som jag sorterat er efter anmälningar och inte efter utmaningar... Åtminstone inte än. Vi får se hur jag gör.
Så där kan ni OCKSÅ prata med likasinnade!

Jag förbereder ytterligare tutorial om hur man använder filen jag skickade er, samt har samlat lite inspirerande film och länkar som ska upp här på bloggen. Men just ikväll tar jag lite ledigt och åker på ett saft- och bullkalas.
Vi får se vad jag hinner när jag kommer hem ikväll.


Vi flyttar till hus om tre veckor också och jag har ett hem att packa ihop...

söndag 4 oktober 2009

HOLLYWOOD WEEK

Från och med NU (18.23 söndag kväll) utlyses Hollywood Week!

Detta innebär att ni har en vecka på er att välja projekt, skaffa material och läsa in er på eventuella nya tekniker. Det innebär också att 18.30 om en vecka - på söndag - börjar THE GRAND SHOW!

Jag har också räknat lite och tänkt mig att jag öppnar omröstningen om FÖRSTA PRISET redan den 1 december! Och att omröstningen stängs vid midnatt på nyårsafton. Var och en har EN röst att lägga på den ni tycker har antagit utmaningen på bästa sätt. Det handlar alltså inte om att bli färdig först, eller ens att sticka snyggast, utan om hur man presenterar det man tänker och gör!
På det sättet är det något av en bragdmedalj snarare än en guldmedalj till vinnaren ni röstar om.

Vidare kommer jag att dela ut pris till en i varje dansstil, samt bonuspriser till prestationer utöver det vanliga.

Så, sätt igång med förberedelserna! Veckan börjar NU!

mail delivery failiure


Nu har jag fått problem med två utmaningar.

Så vitt jag kan se är mailadresserna riktigt skrivna, men utmaningarna till Sara Holgersson och "Signe39" har kommit tillbaka med ett "mail delivery failiure" till mig.

Era utmaningar är färdiga! Maila mig på visalisa snabel-a gmail punkt com så att ni kan få era dem!

ett hett tips

Under Hollywood Week (Som snart är här! Jag är nästan färdig!) kommer jag att lägga upp en massa tips och länkar här åt er, men jag har ett tips redan nu.
Väljer ni att följa det kan det nämligen ta lite tid att lägga upp, men det är väl värt det!
Tipset lyder:

Ni har ju tillgång till alla bloggarna här i högerkanten (Snart alla. Åtta saknas ännu) men de kräver ju en del klickande och bläddrande. På bloglines.com kan du lägga upp "prenumerationer" på alla bloggar du följer! Det är jätteenkelt, och innebär att du bara behöver gå in på bloglines för att ta reda på vilka bloggar som uppdaterats sedan sist! Jag har er alla i en egen lista, så jag ser ALLA era inlägg!

Och vilka inlägg sedan! Igår kväll satt jag här, nästan tårögd av tacksamhet över den underbara attityd och glädje jag läste om i så många av erabloggar sedan jag hade skickat era utmaningar! TACK!

lördag 3 oktober 2009

några lugnande ord

Några har redan reagerat på sina utmaningar, andra väntar otåligt.
Alla som hade anmält sig innan förra lördagen har nu fått sina utmaningar, och jag hoppas ha klarat av sista veckans 18 (!) anmälda innan måndagen är slut. Ni som anmält er sista veckan har heller inte dykt upp i högerkanten, men lugn bara! Ni kommer upp där snart!

Hollywood week startar som sagt när allt juryns överläggande är klart, och blir passande nog just en vecka lång. Sedan kommer ni att få gott om tid med själva stickandet! Till sisådär nyår har jag räknat med. Exakta tider och datum kommer snart.

Här hemma har ytterligare ett jätteroligt pris i tävlingen dimpit ner i min brevlåda (Hur böjer man verbet dimpa!?), men allt sånt avslöjar jag senare!

juryn överlägger

Jag kan inte officiellt kalla det för HOLLYWOOD WEEK förrän alla fått sina utmaningar, och jag hunnit lägga upp lite tipslänkar här i bloggen. Och jag är helt enkelt inte färdig med de som anmält sig sista veckan (Jag har 18 kvar att skriva helt plötsligt!), men för er övriga så...
NU SKICKAR JAG DE FÖRSTA UTMANINGARNA!

Ni ligger sorterade efter dansstil i min lista, och jag kan inte lova när just DIN dyker upp, men jag försöker skicka alla jag har klara idag, och sätter mig med de övriga imorgon.

LYCKA TILL ALLIHOPA!