onsdag 16 september 2009

utmaningsarbete

Här sitter jag och ler, läser bloggar och funderar över stickning. Hur olika, men lika våra förhållanden till hantverket är... Det kanske kommer en mer poetisk text om det så småningom, men det slog mig att jag inte riktigt förklarat hur jag skapat den här -alongen som en utmaning till MIG också!

Jag har funderat mycket på min stickning, varför jag tänker som jag gör kring den, varför jag prioriterar, testar, vågar, inte vågar, vill eller inte vill...
Och därför blev jag nyfiken på era stickhistorier.
Sen tänkte jag vidare på de projekt där jag vågat utmana mig på nya sätt, på deltagare i workshop där ögonen plötsligt glittrat i aha-upplevelser...
Och därför blev jag nyfiken på era aha-upplevelser.

Ögonblick av inspiration eller nya tankar, som tar ens stickning i en ny riktning...

Så här sitter jag med era anmälningar. Jag läser era bloggar, i vissa fall era mail till de olika maillistorna... En del av er känner jag lite, och vågar tänka ännu några steg kring. Och sedan väljer jag, och formulerar er utmaning.
Generellt, och med valet av projekt alltid helt upp till den jag utmanar. Men jag är noga med att försöka förklara varför jag utmanar just Dig på just det Här viset. För jag hoppas på aha-upplevelser.

Om ni inte alls håller med om hur jag tänkt, sätt er först ner och försök se er själva som stickare såsom jag har uppfattat er. Håller ni fortfarande inte med? Överklaga!

Jag har jätteroligt där jag sitter och funderar över olika sätt att vara stickerska, men jag vill inte kasta ut någon i en utmaning som bara känns jobbig! Förstås.

Men så här sitter jag och funderar!

Jag börjar skicka ut utmaningar den 1 oktober (eller helgen dessförinnan beroende på hur jag jobbar), då anmälningstiden har gått ut!

2 kommentarer:

  1. Detta är riktigt spännande och mer spännande blev det nu när du skriver kring dina stickreflektioner. Jag vill börja, helst igår ;-)

    Har hittat en underbar planch på jobbet med olika sorters stygn, sådana jag känner och sådana jag aldrig tidigare sett eller visste om fanns. Visst är väl det spännande och visst måste man bara pröva och låta sig inspireras???

    SvaraRadera
  2. Å vad spännande! Jag kan knappt vänta till den 1e.

    SvaraRadera