måndag 2 november 2009

De olistade dansstilarna…

Visst har ni också tänkt på att det finns dansstilar som inte är med i utmaningen? Några av er har till och med kommenterat saken. Jag har gått och grubblat på det ibland, och ibland fnissat till när jag kommit på ytterligare en stil som går att koppla till stickningen. Jag har fler på gång som ligger och formulerar sig i bakhuvudet, men här är de tre första av De Glömda Stilarna:


BUGG
Femtiotalsnostalgi.
Du stickar efter de gamla mönstren ur Hemmets Veckotidning och Husmodern. Retro är jättehippt och du är expert på allt från muscher till puffärmar. Dina egna, eller ärvda, gamla mönster är kära ägodelar och du letar gärna gamla veckotidningar på loppis i hopp om att hitta fler. Pastellfärger är din melodi, och du säger hellre ”jumper” än ”tröja”.


HEAVY METAL
Maskiner, maskiner, maskiner.
Du stickar på maskin. Handens mjuka, tysta rörelser byts i din värld ut mot taktfast maskinskrammel. Det är effektivt och industriellt. Det som verkar avskräckande för andra, är för dig en oändlig källa till kreativ inspiration. Snabba resultat kräver rejäla doningar!THE ROBOT
Matematiskt exakt.
Att matematik och stickning är nära besläktat visste alla, men The Robot leker med matematiken först och stickningen sedan. Du baserar mönster på Fibonaccis talsekvens och älskar ordet fraktal. Logik och kreativitet går hand i hand när du räknar ut smarta lösningar, och matematiska finurligheter med garn och stickor i spiraler, fraktaler, multiplikationer och applikationer… Du som är nyfiken på den här stilen skulle gilla att hitta den här hemsidan…

5 kommentarer:

 1. Ja, nog finns det en uppsjö av dansstilar! Tura bara att det inte fanns fler att välja bland när man skulle beskriva sig själv ;-)

  SvaraRadera
 2. Haha! För tjugo år sedan, innan jag förstått att stora projekt var för andra än mig, började jag på en ljusgul olle i Bergå vävgarn med 34 spiraler som vred åt höger och 55 spiraler som vred åt vänster!
  En modell av en gigantisk, genmodifierad annanas!!!
  Den gången hade jag gladeligen fått anmäla mig som The robot!
  Lyckligtvis började jag sedan sticka sockor och kunde lägga fibonacci bakom mig!

  SvaraRadera
 3. Jag diggar de nya dansstilarna:)

  /Sillen

  SvaraRadera
 4. The robot! det är lockande... mycket lockande... en dag!

  SvaraRadera
 5. Jag hade nog kunnat dansa bugg efter ett otal koftor och jumprar stickade efter gamla mönster, men inte i pastellfärger.

  SvaraRadera