tisdag 1 december 2009

LA GRANDE FINALE

Som kommentarer till det här inlägget vill jag ha era röster på den som förtjänar det STORA SYTYCK-priset. Det är ett fint första pris.

Rösterna formuleras med motivering, och det är bara ni som är med i utmaningen som kan rösta (Dock även de tre avhoppade!).

Förslag på alternativa priser lämnas i kommentarerna på andra inlägg (gärna näst närmast föregående "Finalen närmar sig...")MEN KOM IHÅG:
Dansarna får fortsätta hela december, så kanske vill ni spara er röst tills ni sett de som spurtar?!

Och som en påminnelse: Utmaningen har handlat om att ta sig an sitt hantverk på ett nytt sätt, att våga utmana sina invanda mönster med nya sätt att tänka, ny inspiration och ny teknik. En del av utmaningen är också att dela med sig till andra om vad man gör via bloggarna.

31 kommentarer:

 1. Jag röstar på knit-a-little. Hon var en ny bekantskap för mig, och jag tycker hon har varit helt enorm i "balettlaget". Hejaramsor på Ravelry, trevliga kommentarer, plus att hon lärt sig sticka spets och gjort två supersnygga spetssjalar: Gail och Swallowtail.

  SvaraRadera
 2. Ett stort Tack till Lisa som fick oss att prova något nytt och mindre vant. Många har vidgat sin vyer vad det gäller stickning och har jobbar jättebra. Det är svårt att välja en men det blir Varva Ned som får min röst. Marias korsett är både figuranpassad och sensuell. Det ska bli intressant och se hur hennes Elisabeth blir. Där finns mycket att förändra så den passar. God Jul och Gott Nytt År till alla från Eva-Lotta

  SvaraRadera
 3. Jag har funnit både de som kämpat på med flätor och med mönsterdiagram, men den som får min röst är EvaL8 med Tålamodspåsen.

  "Med en enorm tankeverksamhet har EvaL8 fått fason på smårutorna i poppin' & lockin'.
  Hon har tänkt till, och visat med pappersmodell hur rutorna ska stickas i dominokoftan, och på så sett anammat devisen "so you think, you can knit". Hennes sjal i dominorutor visar att det visst går att sticka spets även i "rutor".
  EvaL8 har inspirerat flera bloggläsare att pröva på denna teknik med dominorutor, och hon har även hjälpt många personer med kloka råd hur man stickar.
  Med en enkel och stilren blogg har man med glädje kunna följa hennes stickäventyr."

  Till sist, tack Lisa för en inspirerande stickhöst.
  God Jul och Gott Nytt År önskar Maria E.

  SvaraRadera
 4. Jag röstar på Sillen för hennes fantastiska bloggande kring utmaningen!!

  SvaraRadera
 5. Jag röstar på varva ned...
  hennes korsett är så fin...

  SvaraRadera
 6. Min röst faller på Hon som stickar. Hon har utmanat sig själv att testa nya mönster, nya garner och grävt ner sig i en sticktekniks historia och delgett den till oss andra.

  SvaraRadera
 7. Inte lätt att välja en... Efter att idag suttit och läst och jämfört länge och väl så har jag ändå inte kommit fram till en, men jag är nere på 6st finalister; Fantastick - ett otroligt arbete med figurformningen och vilket unikt photoshoot, Mamma Puh - hon fulkommligen galloperar fram i baletten, så många projekt, Varva ner - otroligt vacker korsett, köpte själv mönstret för ett bra tag sedan, men hade tänk att vänta tills jag kom i form och där är jag fortfarande..., Tålamodspåsen - vilket planerande och genomförande du satte upp ett mål och tog dig dit med finess, jag är riktigt avis på resultatet, Emmagjord - Härlig sjal i sampler variant och snyggt upplagd fotobadge i kanten, och En skör tråd - Det dröjde ett tag, men du hittade rätt till slut och vilken underbar fullträff, hela jämförelsen med översättningen av alla termerna - underbart.

  Så vad ska man välja...Svårt, men min röst går till tålamodspåsen för eftertanke, planering, genomförande och snygg finish. Väl gjort från start till mål helt enkelt.

  SvaraRadera
 8. Jag röstar på Fantastick hennes bilder från Ishotellet i Jukkasjärvi slår allt!

  SvaraRadera
 9. Det är verkligen jättesvårt att välja, men min röst faller på Skogsflickan som verkligen har kämpat och kämpat och till slut lyckats få till sitt spetsmönster. Efter all möda och upprepningar tycker jag att hon är värd ett pris!

  SvaraRadera
 10. Vad ska man säga om alla dessa underbara utmaningar. Jag tycker ALLA har gjort ett fantastiskt jobb med sina utmaningar. Tänk vilken kraft det finns att prova på nytt. Det är inte lätt att välja någon när det finns så många. Men den som får min röst är Fantastick för hennes fantastiska Latinotop och hennes otroliga bilder från Ishotellet.

  SvaraRadera
 11. Jag vill lägga min röst på knit a little. Hon har inspirerat oss andra balettdansörer som har haft det kämpigt till att jobba på.

  SvaraRadera
 12. Jag är nog lite "hemmablind" men man har ju mest kollat de som har haft samma utmaning... Så min röst går till Knit-a-little

  SvaraRadera
 13. Av de bloggar jag följt, vilket inte är alla, hamnar min röst på Sillen stickar med motiveringen: Discobrud i 2000-talstappning som gjort mig glad och fått mig att minnas åren av discodans!

  SvaraRadera
 14. Jag måste nog hålla med föregående talare och lägga min röst på Sillen.
  Vilket bloggengagemang! Och vilka fantastiska bilder! Jag menar, bara headerbilden är ju värd ett pris i sig! :)

  SvaraRadera
 15. Jag tycker det är fullständigt omöjligt att välja en. Alla har gjort så olika saker. Vissa har framför allt gjort väldigt roliga bloggar, andra har gjort enormt vackra stickade alster, andra har varit jättebra på att uppmuntra andra både på bloggar och på Ravelry... Och folk hat tagit sig an sina utmaningar på lite olika sätt, och med olika förutsättningar. Hur väljer man bland allt detta???
  Jag har slutligen fastnat för Varva ned eftersom hennes korsett är det som inspirerar mig mest, skulle kunna tänka mig att knåpa ihop nåt liknande till min dotter (om hon kan tänka sig att acceptera något annat än spetssjalar så småningom...)

  SvaraRadera
 16. Jag håller med alla andra som tycker det är jättesvårt att välja en som bättre än övriga. De flesta har ju tagit sig an sin uppgift och utvecklats jättemycket. Min röst blir på Kidas sticksida för jag vet hur hårt hon stickar och då har det varit en riktig utmaning att sticka med två trådar utan att det drar på rätsidan. Dessutom var det ju även en utmaning att sticka efter ett mönster på tyska utan att ha lärt tyska.

  SvaraRadera
 17. Med stor vånda har jag nu till sist lyckats bestämma mig för vem som får min röst. Jag tycker att Hon som stickar har fångat själva essensen av vad utmaningen går ut på (enligt mina mått mätt iallafall). Hon har tagit sig an utmaningen att läsa sig mer om traditionen bakom stickningen, att våga testa sina egna stickbarriärer och hitta glädjen i att våga nya saker på ett fantastiskt sätt.

  Nu är det här säkert "fel" tråd att skriva i, men jag tycker att Cecilia ska ha ett hedersomnämnande (och kanske ett litet pris? *hint hint nudge nudge* för alla glada tillrop och påhejningar på bloggarna runt omkring. Det har verkligen hjälpt när det sett lite dystert ut med stickningen. Tack Cecilia!

  Och till sist så är det ju egentligen så att vi alla som varit med i utmaningen redan är vinnare. Vi har lärt oss saker vi aldrig trott att vi skulle kunna klara av, gläntat på stickdörrar som tidigare varit stängde och har haft fantastiskt roligt längs vägen. Tack tack tack Lisa för en otrolig upplevelse!

  SvaraRadera
 18. Efter mycket funderande fram och tillbaka väljer jag att lägga min röst på Knit-a-little. Hon har under hösten producerat inte bara en utan flera balettföreställningar och verkar verkligen ha tagit till sig sin nya stil.

  SvaraRadera
 19. Knit-a-little får min röst. Det har varit trevlig läsning under hösten och dessutom så många fina färdiga spetsalster.

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 20. Min röst faller på Clara stickar. Jag tycker hon har antagit sin utmaning på ett strålande sätt och jag är jätteimponerad av det tålamod hon har vart tvungen att ha för att lära sig tvåändsstickning! Och så vackert resultat!

  Dessutom tycker jag att Visa Lisa ska få ett pris för sin oerhörda påhittighet och all tid som lagts ner på det här.

  SvaraRadera
 21. Det är ett svårt val, många har gjort fina saker och stora upptäckter, en del är jag riktigt avundssjuk på, men jag väljer ändå att lägga min röst på Skaparlust Feed, som hade samma utmaning som jag och som jag vet kämpat lika mycket som jag med sitt mönster och någon annans konstiga sätt att skriva och lösa problem OCH som egentligen är en person som inte ryms i en tango utan behöver få sväva ut i vild HipHop.

  SvaraRadera
 22. Åh vilken morgon jag haft när jag återigen tittat igenom alla bloggar. Vilket gensvar på Lisas idé och så svårt det är att rösta. Jag hade till slut fem finalister och har nu valt den som jag tycker ska ha priset. Det är Tant Kofta för sättet att ta sig an utmaningen, bloggandet, genomförandet, resultatet och presentationen. Snyggt!

  SvaraRadera
 23. Min röst går till EvaL8! maria e har redan där uppe en jättebra motivering, som jag också kan underteckna. Men jag vill ge ännu lite plus poäng för att EvaL8 var väl den enda som ville byta dansstil redan i början till något mera utmanande! Ja vad hette bloggen igen... Tålamodspåsen?! Verkligen!

  SvaraRadera
 24. Jag röstar också på EvaL8. En otroligt spännande resa tycker jag hon har gjort (dokumenterat) och så har hon inspirerat mig till att prova dominostickning.

  SvaraRadera
 25. Nu har jag läst bloggar så att ögonen går i kors och det är sannerligen inte lätt att välja. Jag lägger min röst på Sticksidan för att hon har fått mig att skratta högt och le stort. Läs hennes inlägg om koreografiutbildning den 17 oktober och hennes avslutande sammanfattning!
  Jag njuter av parallellerna mellan stickning och annat - det är ju det som gör att SYTYCK är en så rolig utmaning! I samma genre finns också Miasticks jämförelse mellan den klassiska balettens grundsteg och olika slags maskor - genialt!

  SvaraRadera
 26. Jag röstar på knit a little. Med stor entusiasm och smittande stickglädje har hon tagit sig an sin utmaning.

  SvaraRadera
 27. Jag röstar på Stickmor. Detta då hon har jobbat väldigt hårt med sin tröja. Att utifrån ett foto sticka en tröja och där få probelm med ärmarna. Beställa tidningen där ursprungsmönstret finns och sedan konstatera att det i mönstert inte finns några ärmar då orginalet är en ärmlös topp. Att sedan designa och utforma ärmarna så det passar på en själv det är en utmaning. Speciellt när man försöker få ett mönster att följa och det inte ens finns ett grundmönster som man bara har räknat att ändra på utan får designa det själv helt och hållet =)när man är van vid att sticka exakt efter mönster =)

  SvaraRadera
 28. Ojojoj! Hur ska jag kunna välja vem som ska få min röst?

  Till slut hade jag 6 olika som jag tyckte alla var "bäst", och sedan valde jag bland dem ut Pysseltrollet för arbetet bakom, Märta-Stina, det keltiska och den färgstarka stickningen!

  Tack Lisa och tack alla som stickat och inspirerat!
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 29. Det var svårt. Till slut bestämde jag att min röst får hamna hos Tant Kofta, framför allt för Broadway-muddarna (inspiration => genomförande).

  SvaraRadera
 30. Så här i sista stund tänker jag rösta. Jag har kollat igenom alla bloggar en extra gång under dagen och har kommit fram till att jag vill lägga min röst på Handarbetskorgen som koreograferat en sms-vante OCH framför allt bloggat ordentligt om sitt arbete, sina tankar och vedermödor under hela hösten.

  SvaraRadera
 31. ojojoj, jag är alldelles för sent ute, men hoppas att du inte hunnit räkna rösterna än. Min röst faller på Sillen, hennes bilder har lyst upp mina dagar!

  SvaraRadera