tisdag 25 augusti 2009

SO YOU THINK YOU CAN KNIT

- the knitting challenge!

Det här är en STICKUTMANING utöver det vanliga, med inspiration från danstävlingen i TV!
(Spoiler alert! Klicka inte på länken om du ska se programfinalen nu i veckan! Vinnaren kan avslöjas för dig i förtid!)


Utmaningen består av några få steg, det kostar 20 kronor, och det finns några krav på er stickerskor som vill vara med. I utbyte får du en annorlunda och skojig
knitalong, en chans att utmana dig själv till något du aldrig trott du skulle sticka samt möjlighet att vinna fina priser!

Nedan finns FJORTON olika dans-/stickstilar beskrivna. Du anmäler dig inom den stil som beskriver dig som stickerska bäst. Du blir sedan utmanad att sticka I EN ANNAN DANSSTIL!

Utmaningen har tre steg: Audition, Hollywood Week samt The Grand Show!

Alla dansare behöver ha en egen blog jag kan länka till, då deltagandet på den här bloggen sker i kommentarerna. Jag kommer dock att länka till era bloggar – även till enskilda inlägg under tävlingens gång.

AUDITION:
1. Du skriver din anmälan i kommentarsfältet under den dansstil du anmäler dig inom. Välj den stil som beskriver dig som stickerska bäst! Denna kommentar ska säga några ord om dig som stickerska, och varför du passar in på just den dansstilen.
Kommentaren innehåller även adressen till din blog och en mailadress jag kan nå dig på. Tänk på att ”koda” din mailadress – Så här till exempel: ”kalle DOT svensson AT mail DOT com” för att undvika spam.

2. En anmälningsavgift (som används för att köpa priser till pristagarna) på 20 kronor sätts in på konto 3127 00 37382 (Nordea) - Skriv ditt namn som avsändare!

Jag tar emot anmälningar till och med den 30 september.

HOLLYWOOD WEEK:

Dags för förberedelser, träning och upplägg!
Jag samlar alla de anmälda i varje stil, lägger upp länkar till era bloggar samt delar ut UTMANINGEN.
Ni ska nämligen sticka I EN ANNAN DANSSTIL ÄN ER EGEN! Och jag är er enväldige Nigel Lythgoe, Mary Murphy och Mia Michaels (er jury). Er utmaning – ER NYA STIL - kommer jag maila till er, och det är upp till var och en att blogga hur ni tar er an den utmaning ni fått.

Använd tiden i Hollywood Week för att välja mönster, välja garn och planera ert projekt. Provlappar och beräkningar räknas som förberedelser, men lägg inte upp innan showen börjar.

Jag sätter upp en deadline för Hollywood Week när jag vet hur vår Audition gått, och ni får gott om tid att planera ert utmaningsprojekt inför…

THE GRAND SHOW!
Jag kommer att följa era bloggar och referera till dem här. Lite som under mästerskaps-stickningarna får ni under en begränsad period arbeta på er utmaning. Det är inget som säger att ni
måste göra klart, men det är hur ni bloggar er träning, er dans, era lärdomar och resultat på er blog som avgör vem som vinner.

I The Grand Show har jag som auditon-jury nämligen ingen talan, utan när er deadline går ut lägger jag upp en omröstning, där ni röstar på er favoritdansare/ stickerska!

Under showen kommer även några gästdomare att dyka upp här i bloggen, med tankar kring hur det går för er!

En första-, andra- och tredjepristagare kommer att koras, och tro mig när jag säger att det blir fina priser!
(Och ju fler vi blir, desto finare blir priset…)

Våga sticka utanför er egen stil!

För det här är: SO YOU THINK YOU CAN KNIT!

Är något oklart? Ställ din fråga i en kommentar till det här inlägget!

5 kommentarer:

 1. Oj vad roligt! Jag ska bara skaffa mig en blogg, sedan blir det åka av!

  SvaraRadera
 2. Just nu hinner jag inte, men om den här tävlingen kommer tillbaka om något/några år är jag absolut med!!

  SvaraRadera
 3. Åh! Om jag hade vågat!

  www.scraptivarina.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Jo, en fråga:
  Jag kommer att åka till Egypten under v 44 och vara "borta" under tio dagar. Jag kommer inte att kunna blogga under den tiden, så jag undrar hur lång tid kommer The Grand Show pågå?
  Dessutom skulle inte personalen vid säkerhetskontrollerna på flygplatserna gilla om jag kom med en stickning i handen...

  SvaraRadera
 5. Kan man bara var med om man har en blog? Har liksom inte kommit dit än.. Men jag vill gärna vara med ändå...

  /Sara H

  SvaraRadera