måndag 24 augusti 2009

Street

Freestyle!
Även om det definitivt kräver kunskap, talang och övning är freestyle en vild konstart. Mönster är inget för dig och du gör som du vill. Försöker du sticka efter mönster, så känner du dig ändå tvungen att ändra det. Det är ju din stil, och ingen annans. Det ska ju passa dig, och ingen annan. Tangodansare tycker antagligen att du är galen, men det tycker du bara är roligt.

6 kommentarer:

 1. pia understreck klockljung at hotmail punkt com
  piashantverk.blogspot.com
  Street är den som mest beskriver mitt sätt att sticka. Följer mönster men gör gärna ändringar. Stickar även på frihand. Gör inte så mycket stora plagg. Har ont i armar och axlar. det är lättare med mindre saker. Håller dock på med en kofta i dominostickning efter eget huvud.
  Har stickat i ca 50 år lärde mig som 7-8 åring.

  SvaraRadera
 2. stickeri63 at gmail punkt com
  tricot-ting.blogspot.com

  Jag tror inte jag har följt ett mönster helt, någonsin. Om inte annat så har jag bytt till en helt annan garnkvalitet (från ull till bomull t ex). Stickar ofta på fri hand, dvs kollar stickfasthet, mäter bystvidd och börjar. Problemen löser jag efterhand.
  Jag ligger dock ganska nära Broadway-stilen eftersom jag gärna använder många färger, ju fler desto bättre.
  Nya flerfärgsmönster testar jag oftast inte med tråkiga provlappar, jag gör provmössor i stället!

  SvaraRadera
 3. drakmakerska.blogspot.com
  drakmakerska at telia dot com

  Även om jag helst freestylar med virkning så är verklig stickning att sticka en drake eller en högklackad strumpa - tycker jag! På senare tid har jag faktiskt kunnat hålla mig ganska väl till ett mönster - om jag får lägga till egna detaljer - för det är ju bara jag som kan sticka som JAG!

  SvaraRadera
 4. novisenhandarbetar.blogspot.com
  honungsmelon at gmail dot com

  Street och jag går hand i hand. Jag började sticka när jag var liten. Mamma försökte stoppa mönster i händer på mig, men jag blev arg. Det var ju inte alls den idéen jag hade till det garnet. Så jag stickade på fri hand. Med varierat resultat.
  Idag hämtar jag inspiration från mönster och andras bilder. Börjar gärna sticka efter mönster. Men när jag kommit ungefär 2/3 håller jag på att dö av tristess och ändrar.
  Fast oftast så är det garnet som pratar till mig. "Jag vill bli det här!" Sen letar jag mönster Och hittar aldrig rätt. Så jag kan börja på ett mönster, fortsätta på ett andra och sluta med något eget. Men del ett är så klart redan omgjort miljoner gånger. Jag testar efter vägen. Ibland blir det rent hiskeliga skapelser. Ibland blir det helt perfekt.
  Det är sällan jag stickar åt mig själv dessutom. Jag ser vad kompisar och arbetskamrater använder för kläder. Sen hittar jag ett garn som passar den personen och sen pratar som sagt garnet till mig.
  Freestyle är kul!! Förändring är toppen! Att följa den stora massan passar mig inte. Men det blir ju en och annan upprepning om man säger så....

  SvaraRadera
 5. StickFia
  stickfiakanelbullegmailpunktcom
  stickfiapunktblogspotpunktcom

  Jag har svårt att bestämma mig för vad jag är. QuickStpe för jag har inga problem med sockar - utan mönster. Balett för jag stickar mycket sjalar och sirliga muddar - utan mönster. Däremot följer jag benhårt ett mönster om jag dansar folkdans eller valsar eller foxar. Som koreograf har jag både hållit mig till mönster och böcker och blandat eget. Sen har jag nog en discobrud i mig också. Glittret finns i garnlådorna och otaliga var de ludna tröjorna med fläta mitt fram där två olika blå förenades, breda och korta med otroligt vida ärmar. ;-)
  Men det känns som att jag måste anmäla mig i Street-gruppen för jag gör alltid om nuförtiden.
  Saknar en grupp för hårdrock eller möjligtvis punk för det blir väldigt mycket svart och muttrar. Vart har buggen hamnat? Vet inte hur stickningen ser ut, däremot är det ju fantastiskt kul motionsform. Buggen kanske är pastellig och litet småkäck.

  Jag tycker att du gjort ett fantastiskt jobb och jag ser fram emot Hollywood-veckan.

  Sker anmälan på detta sätt?

  SvaraRadera
 6. stickatochvirk.blogspot.com
  madelene at karmagarn punkt se

  Det här var inte helt lätt. Vissa dansstilar är jag inte alls -har t.ex aldrig stickat en spetssjal, gjort färdigt sockor eller bohussticknign. Men närmast ligger jag nog streeten. Utgår gärna från ett mönster men tar det garn jag gillar. Jag gör ALDRIG ett maskprov utan tror att jag stickar som det står i stickfastheten - vilket sällan stämmer, så då får man repa upp och göra annan storlek. Små saker stickar jag nästan klart (mössor, västar mm) för att inse att de inte passade och byter både stickor och utgångsmönster för att börja om. Jag gör gärna egna små modeller men glömmer att skriva mönster...vet ju hur man gör för att det skall passa mig. Jag har stickat till och från sedan jag lärde mig (någon gång på 60-talet) tror att jag lärde mig själv eller kanske var det mormor, hon stickade för Bohusslöjd när det begav sig. Nu när jag skrivit lite mer om hur jag gör så inser jag att det är klart Street jag är. Tilläggas kan att jag har ofta minst 15 projekt på G åt gången - det går lång tid mellan gångerna som man får något klart.Det kan bli kul detta Lisa, du är oerhört kreativ med dina påhitt.

  SvaraRadera