måndag 24 augusti 2009

Vals och Foxtrot

Tradition och igenkännande.
Du stickar enligt tradition, behärskar antagligen flera tekniker, men är noga med varifrån varje teknik eller tradition kommer. Kanske är det Bohusstickning, tvåändsstickning, Fair Isle eller estnisk spets. Du har antagligen stickat länge, och värdesätter den historia stickningens olika stilar bär på. Din stickning skall vara bärare av någon av dessa traditioner, och historien lever genom dina kreationer!

5 kommentarer:

 1. Ja, det är bara att erkänna, jag dansar vals och foxtrot. FAST det finns lite nyfikenhet på att göra eget och utveckla dessa traditioner. FAst jag vill verkligen föra traditionerna vidare!!
  Marianne Fröding
  http://froding.blogspot.com (Räta och Aviga Händelser)
  m dot froding at telia dot com

  SvaraRadera
 2. Även om jag förstås sneglar åt både ena och andra hållet då och då är det i denna kategori jag hör hemma. Här står jag stadigt i knäppkängorna. Jag stickar för att det hjälper mig att stanna kvar i det som är viktigt på riktigt - omsorg, eftertanke, kvalitet, beständighet. För att kontakt med det som varit är en förutsättning för utveckling. För att handarbete förenar skaparglädje med konkret nytta och just därför länge var den enda konstform kvinnor hade tillträde till.

  För att arbete är kärlek synliggjord.

  Emilia - Vifslan Knits www.vifslanstickar.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Det blir nog mest vals för min del, i en lugn och behaglig takt med några piruetter ibland. Jag använder sällan färdiga beskrivningar, men tittar gärna på äldre förlagor och bilder och testar tekniker på olika provlappar. Tvåändsstickning är favoritteknik, men just nu har jag en bingekofta på stickorna - och ett 20-tal andra arbeten som ligger längre ner i lådorna. Allt i ull, jag stickar bara i ull.

  e AT ullabritt DOT se

  SvaraRadera
 4. Efter att ha startat en blogg för att delta i denna utmaning, har jag läst, funderat och funderat en gång till för att kommar fram till att det nog är här jag hör hemma. Jag har stickat i många år - men har de senaste 10 åren legat lite lågt. NU är det dags att komma igång igen på riktigt! Jag har stickat i många tekniker såsom spets, dominostickning, tvåändsstickning, kontstickning mm. Jag har stickat mycket mönsterstickning med många färgar eller olika tekniker som fair isle, flätor och snoningar. Jag har också försökt att blande stickningen med vävning, virkning och lite syning (dräkttröja med tvåändstickade ärmar). Att sticka är för mig härligt på många sätt. Materialet i händerna, det växande arbete, det kreativa inslag under arbetets gång, lugnet och det för det mesta vackra resultat man kan glädjas över och ibland också glädja andra med!

  lone at familjennorman dot st
  Sme-ja dot bloggspot dot com

  SvaraRadera
 5. Som biten tvåändsstickerska så fastnar jag nog i denna kategori. Krokmaskor , djupmaskor och mönster –1,2,3 man känner takten…. Älskar att grotta ner mig i böcker med gamla mönster och är nog lite av ett teknikfreak. Det bästa som finns är att lära sig en ny teknik och dess historia. Sedan är det inget som säger att man kan antingen utveckla tekniken eller använda den i ett annat sammanhang. Kul med en utmaning att kanske testa nytt….
  info(at)slauc.se

  SvaraRadera